Hit Gyülekezete Székesfehérvár

Tájékoztató és jogi nyilatkozat

A székesfehérvári bodrogi utcai Hit Gyülekezete istentiszteleteinek élő közvetítése és videó archívuma felhasználásáról

Kedves Felhasználók!

Az Internet adta lehetőségnek köszönhetően nem csak a gyülekezeti házban tudjátok az istentiszteleteket figyelemmel kísérni, hanem zárt láncú belső adáson keresztül gyakorlatilag bárhonnan.

Ez a lehetőség legalább akkora veszélyt rejt magában, mint amekkora előny származik belőle. Fontos szempont ugyanis, hogy egy vágatlan – kiadványként nem kezelhető – prédikáció se tudjon illetéktelen kezekbe kerülni, mivel azok a Hit Gyülekezete szellemi termékeinek minősülnek és a színpadon elhangzó dicséretekkel együtt szerzői jogvédelem alatt állnak, másrészt pedig visszaélésre is lehetőséget adnak.

A zárt láncú élő adások elsősorban arra szolgálnak, hogy a gyülekezettől objektív okok miatt távol levő személyek egyszeri alkalommal meghallgathassák az istentiszteletet. A zárt láncú adás teljes terjedelmére vonatkozóan a hozzáférés továbbadása, az adás rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése komoly anyagi és erkölcsi károkat okoz a Hit Gyülekezetének.

Sajnos volt már példa arra, hogy az ellenőrizetlenül forgalomba kerülő felvételek miatt a gyülekezet magyarázkodásra kényszerült. A felvételek a gyülekezet megbízásából archiválásra kerülnek, és az utómunkálatok után megvásárolhatók a videó szolgálattól.

Az istentiszteleteken elhangzó dicséretek szintén jogdíjas szellemi terméknek minősülnek, amelyekre a fenti korlátozások egyaránt vonatkoznak.

Mindezekért kérjük, hogy a belső adáshoz tartozó hozzáféréseket büntetőjogi felelősségetek tudatában bizalmasan kezeljétek, és ezt az alábbi nyilatkozatban erősítsétek is meg.

Köszönettel:
A székesfehérvári bodrogi utcai Hit Gyülekezete vezetősége

A regisztrációt követően a felhasználó büntetőjogi felelőssége tudatában elfogadja, hogy a Hit Gyülekezete belső adásként jelszóval védett közvetítéséhez kapott hozzáférését rendeltetésszerűen használja:

  1. A felhasználás során gondoskodik arról, hogy a környezetében (illetve maga részéről) az adás semmilyen formában se kerüljön rögzítésre, a közvetítéseket az akkor vetített egyszeri alkalommal teszi hallgathatóvá, láthatóvá.
  2. A hozzáféréshez tartozó jelszavát nem adja tovább, az adás megtekintéséhez szükséges technikai információkat semmilyen formában nem teszi senki számára elérhetővé.
  3. Tudomásul veszi, hogy az istentiszteletek során elhangzó dicséretek és prédikációk szellemi terméknek minősülnek és szerzői jogvédelem alatt állnak.